Известие

Collapse
No announcement yet.

удар в бордюр 146-последствия :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• удар в бордюр 146-последствия :(

колеги...тази вечер ... не ми върви.Тъкмо сложих летите джанти и излязох да я разходя малко,и взех че превзех един доста висок бордюр с Лявата гума....не ме питайте как.Важното е че скоростта беше около 20-30 км/ч не повече.Гумата се спука-то това се очакваше.Сложих резервната и пуснах крика-до тук добре.Гумата седи малко изместена назад и волана се извъртя леко в дясно.Няма хлопане или нещо счупено,колата си върви и не хлопа...само дърпа на ляво.От какво може да е?
    146 1.6 Boxer

Имах същия случай с бордюр но страничен удар. При мен беше хидр рейка заминала! Друго може да е шенкел крив,носач и т.н. Дано се разминеш с малко

155 2.5 V6
    Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

ами колега хидравликата не вие,всичко си е нормално има си хидравлика,само дърпа на дясно...
      146 1.6 Boxer

Comment

Спокоино ,мойта бяга на дясно,но мисля че може да се размина само с реглаж на предницата .
        Alfa Romeo 145 1,4 TS ALFA FOREVER,GOLF NEVER

Comment

Няма как да гадаем иди на един стенд да те закачат и щи кажат със сигурност Моята бягаше у десно преди да я ударя и като е ударих пак си бягаше у десно така че само стенда ще покаже има ли нещо утишло но при 20-30 носач трудно се криви това бъди сигурен
          ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
          Nissan Qashqai 2,0 140hp
          Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
          ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

По принцип е възможно следното: крив шенкел, крив носач, крива рейка, криво магаре даже крив амортесъор. В твоя случай ако е бил удара отпред - демек качил си се на бордюра челно, може би е крив само носача, ако пък не е челно а странично вероятноста и друго да е кривнало се увелчава. Най добре веднага отиди на майстор да огледа и дано е нещо малко

Comment

и после по кротко с пробите
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

удара беше челно с бордюра,а и аз в града рядко вдигам над 60-70 така че ще помоля без такива изказвания като на колегата,сега не ми е до такива работи
                А ако е носач някой ми беше казал че окачването е като на фиат типо-стават ли носачи от типо ?
                Last edited by simo_sh; d.m.y г., 10:23.
                146 1.6 Boxer

Comment

колеги,сега идвам от сервиза,по окачването няма нищо криво,май е шенкел В петък ще се обадя на другия майстор да видим какво ще каже
                  146 1.6 Boxer

Comment

Сърдитко Петко...

Първоначално публикувано от simo_sh Покажи съобщение
                    удара беше челно с бордюра,а и аз в града рядко вдигам над 60-70 така че ще помоля без такива изказвания като на колегата,сега не ми е до такива работи
                    А ако е носач някой ми беше казал че окачването е като на фиат типо-стават ли носачи от типо ?
                    Няма нужда да се сърдиш,когато си си виновен! Иди на стенда да ти прегледат колата и после питай, но не забравяй да си оправиш подписа, че както днес е 1-ви април, току някой те излъже,че от Типо ще ти стане носача или рейката! Хайде успех!
                    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

не се сърдя както и да е ... виновен съм,сам ще се оправям...
                      146 1.6 Boxer

Comment

не се сърдя както и да е ... виновен съм,сам ще се оправям...
                        Колега,ако ти трябват части имам почти всичком,имам рейка,носачи,шенкели няма страшно ако имаш интерес пиши на ЛС
                        Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                        Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                        Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                        Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                        Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Имах същия удар и се оказа Макферсон.Видимо въобще не се забелязваше да е той.При италиянеца има и цената е към 20/30лв. и го дават с пружината и тампона.След това един реглаж на предница и всичко се оправи.Шенкела е доста по-здрава част от амортесьора

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

...някой ми беше казал че окачването е като на фиат типо-стават ли носачи от типо ?
                            Окачването е като на типо, но носачите НЕ стават. На алфата са по-дълги. Стават от марея и май от браво ХГТ.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

преди 2 години и аз се качих на един 35 сантов бордюр и се спрях със задницата в едно дърво -та освен ламарините по окачването имаше само един кормилен накрайник - нищо друго
                              alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Working...
                              X